Előfizetői tartalom

Megint kezd túladottá válni az olaj

Portfolio
Ma ismét erőteljesebb eladói hullám bontakozott ki az olaj piacán, amit elsősorban a friss japán növekedési adat válthatott ki, ami azt mutatta, hogy a jelentős kőolaj importőr ország gazdasága recesszióba került. A kőolaj azonban a jelenlegi szinteken kezd ismét túladottá válni, így közel kerültünk ugyanis azokhoz a szintekhez, ahonnan rövid távon jó eséllyel felpattanás következhet. Hosszú távon viszont a kilátások továbbra is kedvezőtlenek, az olaj innen még akár további jelentős esést is elszenvedhet.

Ma újabb eladói nyomás alakult ki a kőolaj piacán, a Brent árfolyama 1 százalék feletti esést mutat, amivel a januári lejáratra vonatkozó határidős jegyzések 78 dollár közelébe csökkentek. A WTI is esik, itt januári határidőre már 75 dollár alatti áron kereskedhetünk. Az olajnak nyilvánvalóan nem tett jót a ma reggeli japán GDP-adat, ami hivatalosan megerősítette, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés