Előfizetői tartalom

Még mindig sokan veszik az olajat

Portfolio
Hiába zuhan újabb és újabb mélypontokra az olajár, a határidős piaci pozícionáltságot nézve továbbra is az látszik, hogy a piaci szereplők nettó vásárlók. Ráadásul a spekulatív nettó vételi pozíciók száma hisztorikusan is magas állományt mutat, ami potenciális veszélyforrást jelenthet az olajnál, hiszen adott esetben nagy mennyiségű vételi kontraktus kerülhet lezárásra, ami további nyomást helyezhet az árfolyamra. Ezt egyébként akár egy csalódást keltő OPEC-ülés is kiválthatja.

Még mindig sokan veszik az olajat Továbbra is masszív eső trendben mozog az olajár, tegnap a kiábrándító japán növekedési adatok adtak újabb lökést lefelé az árfolyamnak, mivel a szigetország jelentős kőolaj importőr, az pedig, hogy hivatalosan is recesszióba került, fokozhatta a kereslet oldali félelmeket.Az olajár esésének hátterében lévő tényezőkről korábbi cikkünkben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés