Előfizetői tartalom

Aggódnak a jegybankárok az alacsony infláció miatt

Portfolio
Nem okozott nagy meglepetést az amerikai jegybank legutóbbi üléséről készült jegyzőkönyv, annyit megtudhattunk, hogy a bankárok elkötelezettek a 2015-ös kamatemelés mellett, bár a gazdasági kondíciók javulásával időben korábbra is tolódhat a monetáris kondíciók szigorítása. A Fed természetesen nem fog sietni, már csak azért sem, mert a jegybankárok szerint az első számú kockázat az alacsony infláció, ami miatt továbbra is nagyon ébernek kell lenni - írja a Reuters.

A Fed Nyíltpiaci Bizottságának legutóbbi jegyzőkönyvét publikáltak Amerikában, az október végi ülésről készített összefoglaló szerint a jegybankárok megvitatták, mit is mondjanak a piacoknak a kamatpályáról. A beszámoló alapján kiolvasható, hogy a jegybank továbbra is hisz a 2015-ös kamatemelésben, annak ellenére, hogy az infláció alacsony szinten van és a globális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés