Előfizetői tartalom

Bekövetkezett az államnál, amitől mindenki tartott

Portfolio
Csak októberben újabb 8 milliárd forinttal emelkedett a költségvetési szervek tartozásállománya. Ezzel a teljes adósság már 118 milliárd forint felett jár, ami hajszálra van a tavaly októberi csúcstól. A részletes adatokból döbbenetes kép rajzolódik ki előttünk. Most nem (csak) a kórházak felelősek az adósság növekedéséért, hanem a Klik-nél is hatalmas adósságnövekedés következett be.

Ahogyan azt várni lehetett, idén is folyamatosan emelkedik a költségvetési szervek adósságállománya. Sorozatban már a nyolcadik hónapja jelentett növekedést a Magyar Államkincstár. A legújabb adatok szerint október végén az állami szervek tartozásállománya elérte a 118,6 milliárd forintot, ami alig marad el a tavaly október végén felállított 120,9 milliárd forintos történelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés