Előfizetői tartalom

Ennyi pénzt elszórni már többet árt, mint használ?

Portfolio
A japán jegybank döntéshozóinak majdnem a fele azt gondolja, hogy a vásárlási programjuk további kiterjesztése rengeteg mellékhatással jár majd, míg a gazdaságon valójában alig segít. A súlyos nézeteltérésekre a ma megjelent jegyzőkönyv világított rá mélyebben, amiből annyi már mindenképpen leszűrhető, hogy egyre erősebben inog a jelenlegi irányzatot követők helyzete.

A még nagyobb mennyiségi lazítás előnyei már eltörpülnek a velük járó költségekhez képest - erre figyelmeztetett több döntéshozó is a japán jegybank berekiben, miközben most október 31-én a kilenctagú monetáris tanácsukból öten (tehát éppen csak egyszerű többséggel) annak kibővítésére szavaztak. Haruhiko Kuroda, a Bank of Japan elnöke azzal érvelt a bejelentését...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés