Előfizetői tartalom

Jócskán romlott az amerikai fogyasztói hangulat

Portfolio
Szokatlanul nagy mértékben változott, pontosabban romlott az Egyesült Államokban novemberben a fogyasztói bizalmi index, annak mértéke ugyanis 5,4 ponttal 88,7 pontra esett a várt 96 pontra emelkedés helyett - közölte a Conference Board. A részvényindexek lekanyarodtak a nem túl pozitív karácsonyi vásárlási szezont sejtető fejleményre, igaz más indikátorok ettől eltérő képet rajzoltak ki az amerikai gazdasági folyamatokról.

A főindex meglepően nagy eséséért mindkét alindex gyenge teljesítménye felelős, ugyanis a jelenlegi helyzetmegítélésre vonatkozó mutató 94,4 pontról 91,3 pontra, a következő hónapokbeli kilátásokkal kapcsolatos alindex pedig 93,8-ról 87,0 pontra esett. A fogyasztói inflációs várakozások érdemben nem változtak az év 11. hónapjában, ugyanis a következő 1 évre vonatkozó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés