Gazdaság

Simicska Lajos is beszáll a kétharmad elleni harcba?

Index
Portfolio
Simicska Lajos nem cáfolta az Indexnek, hogy a veszprémi időközi országgyűlési választáson indulna. A Közgép szerint az üzletember fontolgatja az indulást, a Fidesznél viszont nem hallottak róla. Mindenesetre érdekes lenne, ha a Fidesszel egyes hírek szerint a közelmúltban konfliktusba kerülő Simicska Lajos beszállna egy olyan küzdelembe, amit ha a Fidesz elveszít, akkor elveszik a parlamenti kétharmados többsége.
A szerdai Népszava első pillanatra az év hírlapi kacsáját bocsátotta vízre azon értesülésével, miszerint Orbán egykori legfontosabb bizalmasa szeretne elindulni a február 22-i, veszprémi időközi választáson. A lap nem tudta megszólaltatni az érintettet, így az sem derült ki, hogy ha indulna, Fidesz-jelöltként tenné, vagy netán Török Gáborhoz hasonlóan függetlenként.

Az Index telefonon elérte Simicska Lajost, aki azt mondta, hogy egyelőre nem akar az ügyben nyilatkozni, hamarosan közleményt ad ki; viszont többszöri rákérdezése sem mondott nemet jelöltség ügyében.

Puskár Anett, a Közgép szóvivője viszont tényleg megerősítette, hogy a (volt) Fidesz-közeli üzletember valóban gondolkodik, hogy beszálljon a Navracsics Tibor visszaadott mandátumáért folyó küzdelembe. A szóvivő szerint Simicska Lajos veszprémi barátai kérték fel az indulásra.

A Fidesz vezetői viszont az Index értesülése szerint "teljes hülyeségnek" tartják a hírt. Laptársunk még Simicska nyilatkozata előtt körbekérdezte a kormánypárti vezetőket, akik egytől-egyig kacsának tartották a Népszava hírét. Az Index megpróbálta megtudni a Közgép szóvivőjétől, hogy miért nem hallottak a Fidesz politikusai Simicska ötletéről, erre azonban nem adott választ.

Simicska Lajos az egyik leggazdagabb magyar, a legutóbbi listára 45,3 milliárd forintos vagyonával a 16. helyre került fel.
Frankfurti tőzsde
forintdevizaárfolyam
bigben
factory worker gyári munkás hegesztés
vargamihály
Benzinkút
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
koronavirus2