Előfizetői tartalom

Jön a 270 forintos benzinár?

Portfolio
A kőolaj hordónkénti ára akár 35 dollárig is zuhanhat jövőre, amennyiben az OPEC nem jut megállapodásra 2015 tavaszáig - idézi a CNBC az Oil Price Information Services (OPIC) alapítójának szavait. Mint ismert, a nemzetközi olajkartell ma ülésezik, melyet feszült figyelem övez. Ha az olajár 35 dollárig zuhanna, az természetesen jelentős benzinár csökkenést eredményezhetne a hazai kutakon is (a forint dollárral szembeni árfolyamának változatlansága mellett), ennek mértéke számításaink szerint akár 110 forint is lehet.

Tom Kloza, az OPIC alapítója úgy véli, a kőolaj árfolyama jövőre 35 dollárig is leeshet, amennyiben a Kőolaj-exportáló Országok Szövetsége tavaszig nem tud megállapodásra jutni a szükséges teendőkről. A szakértő szerint a szervezet mai ülése nem fog igazi megállapodást hozni a felek között, akik azért gyűlnek ma össze, hogy megvitassák a jövő évi kitermelést....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái