Előfizetői tartalom

Ma szavaz a nép az aranyról Svájcban

MTI
Az "Állítsuk meg a túlnépesedést - védjük meg természeti erőforrásainkat" elnevezésű népszavazási kezdeményezés azt akarja elérni, hogy a bevándorlók éves számát a lakosság 0,2 százalékában korlátozzák. Így ha az igenek nyernének a november 30-án tartandó voksoláson, akkor csupán évi 16-17 ezer migránst fogadhatna az alpesi ország - ez mindössze a negyede a jelenlegi számnak. A bevándorlás korlátozása mellett az embereknek véleményt kell alkotniuk arról is, hogy a svájci jegybanki devizakészletek legalább 20 százalékát a jövőben aranyban kell-e tartani.

Egy környezetvédő szervezet által indított kezdeményezés szerint a lakosság növekedése túl nagy terhet ró a természetre, így egyebek mellett a termőföldre és más erőforrásokra. A berni kormány ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy nemcsak az ország gazdaságát hátráltatná az igenek győzelme, de az Európai Unióval a bevándorlás kérdésében folytatott tárgyalásokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés