Előfizetői tartalom

Korrekció jöhet a magyar kötvénypiacon

Portfolio
Az Európai Központi Bank eszközvásárlási programjának kibővítésével kapcsolatos pozitív várakozások egy része már beépülhetett a magyar kötvénypiaci árakba, míg az egyéb hazai tényezők nagyobb hatással lehetnek azokra - vélik az Erste Group makrogazdasági elemzői. Úgy látják, jelenleg túlárazottság jellemzi a magyar kötvényeket, így mindenképpen korrekcióra számítanak.

Emlékeztetnek, hogy idén mind a hosszú, mind a rövid hozamok történelmi mélypontra süllyedtek, ami a jegybank tavasszal bejelentett önfinanszírozási programjának köszönhető. Utóbbi államkötvény-vásárlásokra ösztönözte a bankszektort, míg a külföldi tulajdonú bankokat kiszorította a kéthetes jegybanki pénzpiaci instrumentumból. Mindazonáltal, az olyan külső tényezők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés