Gazdaság

Ez lesz a vasárnapi boltbezárás következménye

Portfolio
A bevásárlóközpontok szövetsége, valamint a kereskedelmi láncok képviselete a boltok vasárnapi bezárásának negatív következményeire hívta fel a figyelmet az RTL Klub híradójában. A csatornának sikerült megszólaltatnia az ügyben a Nemzetgazdasági Minisztériumot is.
A boltok vasárnapi nyitva tartásának tilalmáról szóló javaslattal is foglalkozott az RTL Klub kedd esti híradója, miután hétfőn eldőlt: a nagyobbik kormánypárt, a Fidesz is támogatja a tervezetet, igaz módosításokkal. A csatorna idézte a GfK kutatóintézet felmérését, miszerint egy átlagos vasárnapi napon 873 ezren intézik bevásárlásukat.

Ezekről az adatokról elsőként laptársunk, a Pénzcentrum számolt be:A Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége a tudósítás szerint a szombati vásárlótömeg megnövekedésétől tart. "Ha ebből a vasárnapi forgalomból mindössze egy 10-15 ezer fő áttevődik szombatra, akkor ez azt jelenti, hogy egy nagyobb budapesti bevásárlóközpontban egy szombati napon 50-55 ezer ember fog megfordulni" - nyilatkozta a csatornának Gyalay-Karpos Gyula, az MBKSZ elnöke utalva a várhatóan zsúfolt helyzetre.

Prosits Attila, Westend City Center ügyvezetője azt emelte ki, hogy a nagyobb tömeg miatt nehezebb lesz a parkolás és a várakozás is hosszabb lesz az üzletekben.

Az Országos Kereskedelmi Szövetségnél úgy látják, hogy a plázáknak nem éri meg majd a mozik vagy az éttermek miatt kinyitniuk vasárnap, ezért önmagában legalább 20 ezer embert kell majd elbocsátani. Nem csak kereskedőket, biztonsági őröket, takarítókat, információs munkatársakat érinthet a leépítés.

Vámos György, az OKSZ főtitkára szerint a vasárnapi munkavégzésben érintett mintegy 100 ezer munkavállaló közül minden ötödiket el kell majd bocsátani, ha megvalósul a vasárnapi boltbezárás, a tervek szerint jövő márciustól.

A műsorban elhangzott, hogy Varga Mihály korábban nem értett egyet a tervezettel, a csatorna most is megkereste a Nemzetgazdasági Minisztériumot. A tárca azt közölte, hogy az egyeztetések jelenleg is tartanak, a fő céljuk, hogy kompromisszumos megoldás szülessen a kereskedelmi dolgozókkal és a cégekkel.
  

Ez alapján úgy tűnik, mintha az NGM le lenne maradva egy körrel. Szinte biztosra vehető ugyanis, hogy a tegnap bejelentett módosításokkal jövőre megvalósul a vasárnapi boltbezárás. Mindezek figyelembevételével nem ártana lassan elővenni a fiókból azokat a bizonyos hatástanulmányokat, hogy az intézkedés mit okoz a foglalkoztatottságban és az adóbevételekben, rövid és hosszú távon.
vodafone birsag gazdasagi versenyhivatal
címlap_INA
continental uj auto szag acella
Webp
D_MTI20191212057
boris johnson brexit
naptár 2020
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
schanda tamas itm palyakezdok