Előfizetői tartalom

Itt az igazság az útdíjmilliárdokról!

Portfolio
November végéig 151 milliárd forint bevétel folyt be a használatarányos elektronikus útdíjból - számolt be szerdai számában a Napi Gazdaság. Az elsőre impozáns szám kapcsán azonban ki kell emelnünk: a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. által közölt adat tartalmazza az ÁFA-vonzatot is (vagyis bruttó szám). Ezért tehát a tavaly kommunikált (nettó!) 150 milliárd forintos éves kormányzati terv csak álom marad, információink szerint már a Nemzetgazdasági Minisztérium is 130 milliárd forintos nettó bevételt vár.

Öntsünk tiszta vizet a pohárba "November végére 151 milliárd forint folyt be az e-útdíjból, ami meghaladja a teljes évre tervezett összeget" - írja cikkében a Napi Gazdaság a NÚSZ Zrt.-től kapott információkra hivatkozva.  Fontos megjegyezni a friss adat kapcsán, hogy a NÚSZ rendszeresen az ÁFÁ-t is tartalmazó ("bruttó") útdíjbevételeket teszi közzé. Ezzel szemben...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái