Gazdaság

Itt a fordulat: a szakszervezetek ellenzik a vasárnapi boltbezárást

Portfolio
Vámos György, az Országos Kereskedelmi szövetség főtitkára csütörtökön két lapnak is azt nyilatkozta, hogy a vasárnap zárva tartásról tartott szerdai egyeztetésen a résztvevők többsége ellenezte az intézkedést.
A Napi Gazdaság megtudta Glattfelder Bélától, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkárától, hogy csütörtökön folytatódnak az egyeztetések a témában. Közben a Világgazdaság úgy tudja, hogy jövő héten várható újabb forduló.

A lapoknak Vámos György, az OKSZ főtitkára elárulta: a vasárnap zárva tartásról tartott szerdai egyeztetésen a Nemzetgazdasági Minisztériumban a résztvevők többsége ellenezte az intézkedést.

A VG-nek úgy fogalmazott, hogy "a szakmai szervezetek nem mind, de többségükben a vasárnapi zárva tartás ellen vannak". "Nem csupán a szűken vett kereskedelem képviselői közül, de aggódnak az élelmiszergyártók, a szálloda- és vendéglátóipar képviselői is, hiszen mind a forgalmuk csökkenésétől tartanak" - tette hozzá.

A lapok csütörtöki számaiban Vámos György beszámolt arról, hogy immáron harmadik alkalommal egyeztetett a minisztérium az érintettekkel, és kiemelte, hogy már két szakszervezet, a Liga és a Kereskedelmi Dolgozók Szakszervezete is inkább az intézkedés ellen foglalt állást. Az ellenzők úgy vélik 20-30 ezres elbocsátást is okozhat a tervezett intézkedés. A támogatói - köztük a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a CBA és a Coop - viszont nem tartanak elbocsátástól emiatt.

Amíg nincs kormánydöntés, addig van értelme tovább tárgyalni - mondta Vámos György, aki szerint az egyeztetéseken tárgyszerű, érdemi vita zajlik. A széles körű egyeztetés szerinte jelzi a kormány erős tárgyalási hajlandóságát.

Ebben a cikkünkben foglaltuk össze, hogy mik a legújabb fejlemények a vasárnapi boltbezárás ügyében:Hétfőn kiderült, hogy a Kereskedelmi Dolgozók Szakszervezete nem támogatja már a javaslatot, miközben kezdetben a KDNP kezdeményezése mellé állt.

A lehetséges következményekről itt írtunk:
brexit0923
zuckerberg
Malajzia
Kampánytéma lett, hogy Brüsszel a földspekulánsokat védi-e, vagy sem
mnb shutter
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
D__AS20191023038