Előfizetői tartalom

Visszatették a hatalmas pénzt az MNB-be a bankok

Portfolio
Novemberben minimálisan, mindössze 84 millió euróval csökkentek Magyarország nemzetközi tartalékai, igaz a friss előzetes állomány (34,13 milliárd euró) így is kilenchavi mélypontot jelent. Fontos megjegyezni, hogy a csekély csökkenés úgy következett be, hogy egy rendkívül nagy összegű tranzakció is bonyolódott a hónap során.

Novemberben egy hatalmas tranzakciót hajtott végre a devizatartalék terhére az MNB, de ez mégsem látszik meg a fő állományon: a jövő tavasz körüli forintosításhoz mintegy 7,8 milliárd eurót adott "kölcsön" a bankoknak, de mivel arra most még nincs szükségük a bankoknak, ezért a swap ügyletek nyomán "vissza is tették" a devizát az MNB-be. Ez várható volt, így nincs igazán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés