Előfizetői tartalom

Vitába keveredett az osztrák és a német jegybankelnök

MTI
|
Reuters
A német központi bank elnöke szerint az olcsó pénz politikája, amelyet a Fed és a japán jegybank követ, nem járna ugyanazzal a hatással, és ezért nem ültethető át egy az egyben Európába, az osztrák jegybankelnök viszont kiállt az EKB elnök mellett. Mario Draghi tegnapi sajtótájékoztatóján jelezte, hogy mielőbbi cselekvésre van szükség.

A németek továbbra is ellenkeznek Az Egyesült Államokban központi kormány van, amely nagyon biztonságos kötvényeket bocsát ki. Nálunk nincs ilyen központi állam - mondta Jens Weidmann pénteken egy frankfurti pénzügyi konferencián, hozzáfűzve, hogy a túl olcsó hitelek egyes országokban késleltethetnék a szükséges reformok végrehajtását. A Bundesbank elnöke ezzel, immár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés