FONTOS Virág Barnabás az MNB kamatdöntése után: Új korszak kezdődik a monetáris politikában
 
Előfizetői tartalom

Elolvadt a hatalmas külkermérleg többletünk (2.)

Portfolio
A hagyományosan magas (idén történelmi csúcsot jelentő) szeptemberi külkereskedelmi mérleg többlet után idén októberben sokkal kisebb többlet alakult ki - közölte az előzetes adatot a KSH. Ez a számok nyelvén azt jelentette, hogy a kilencedik havi 953-ról 374 millió euróra esett a szuficitünk, nagyrészt azért, mert az exportunk éves összevetésben már újra csökkent.

A KSH első becslése szerint a kivitel értéke 7,5 milliárd eurót (2321 milliárd forintot), a behozatalé 7,1 milliárd eurót (2209 milliárd forintot) tett ki. A külkereskedelmi mérleg aktívuma az év tizedik hónapjában 374 millió euró (113 milliárd forint) volt. Amennyiben éves dinamikákat vizsgálunk, azt látjuk, hogy az export euróban számított értéke 2,1%-kal csökkent (ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés