Előfizetői tartalom

Óriási meglepetés a görögöktől!

Portfolio
A görög kormány tegnap meglepetésszerűen bejelentette: kész a februárra tervezett kulcsfontosságú elnökválasztást két hónappal előrehozni, hogy véget vessen a hónapok óta uralkodó bizonytalan politikai hangulatnak - számol be a Reuters. A váratlanul két hónappal korábbra hozott elnökválasztás annak a veszélyét hordozza magában, hogy végül előrehozott parlamenti választások is lesznek, amelyen az EU/IMF-ellenes erők kerülhetnek hatalomra. Ezen félelmek hatására kedden a görög részvény- és kötvénypiacok meredek esést szenvedtek el.

A görög döntés azután született meg, hogy az eurózónás pénzügyminiszterek hétfőn közölték, az év végén lejáró görög pénzügyi mentőcsomag két hónapos technikai meghosszabbítását támogatják. Görögország kedden nyújthatja be erre vonatkozó kérelmét. Jeroan Dijsselbloem, az Eurócsoport elnöke szerint az eredetileg tervezett 1 hónapos hosszabbítás túl rövid...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés