Előfizetői tartalom

Egekben az ukrán csődkockázat

MTI
|
Portfolio
Meredek emelkedéssel ebben az évtizedben még nem mért szintre, 2000 bázispont fölé drágult szerdán Londonban az ukrán államcsőd ellen kínált fedezeti ügyletek díjszabása, amiatt, hogy az ukrán államadósság finanszírozási helyzetének folyamatos romlásáról szólnak a hírek. Erre kora délutáni összefoglaló cikkünkben külön is felhívtuk a figyelmet, illetve kiemelendő, hogy az ukrán kötvénypiacon jelentős hozamemelkedés mutatkozik a csődkockázati aggodalmak hatására.

Londoni elemzők szerint Ukrajnának több mint 40 milliárd dollár külső pénzügyi segítségre lesz szüksége csak a következő két évben a teljes finanszírozási csőd elkerülésére. A friss fejlemények szerint az IMF egy 15 milliárd dolláros méretű finanszírozási rést fedezett fel az ukrán nemzetgazdasági finanszírozási pályájában. A kötvénybefektetők attól tartanak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés