FONTOS Orbán Viktor: nukleáris együttműködés jön Kínával
 
Előfizetői tartalom

Államcsőddel fenyeget az ukrán kormányfő

Portfolio
Ahhoz, hogy túléljünk és megelőzzük az államcsődöt, egy nemzetközi donor konferenciára és a gazdaság talpra állítási tervére van szükség - hangsúlyozta egy mai tájékoztatón Arszenyij Jacenyjuk, nyomást gyakorolva a nemzetközi fejlesztési intézményekre, hogy további támogatást adjanak. Az ukrán kormányfő utalt a tegnapi Financial Times-ban megjelent információra, miszerint az IMF mintegy 15 milliárd dollárnyi finanszírozási "rést" talált az ukrán középtávú makropályában.

Amint arra tegnap rámutattunk: ebből azt szűrték le a befektetők, hogy legalább ilyen mértékű államadósság leírásra fog sor kerülni, azaz kvázi részleges államcsődre kell készülni. Ez hatalmas piaci aggodalmakat okozott tegnap, ma viszont a befektetők már inkább reménykedni kezdtek, részben a kormányfő szavait tompító egyéb jelzések hatására.Kapcsolódó cikkünk2014.12.10Egekben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés