Előfizetői tartalom

Itt egy durva jóslat: még jócskán vághat az MNB

Portfolio
A vártnál jóval alacsonyabb, ma közzétett novemberi inflációs adat és a meredek olajár-esés együttesen arra ösztönözte a JPMorgan londoni elemzőit, hogy megváltoztassák az MNB várható kamatpályájával kapcsolatos előrejelzésüket. Eddig 2,1%-on maradó alapkamattal számoltak, most viszont már azzal kalkulálnak, hogy a jövő év első negyedében összesen 50 bázispontos további kamatvágást hajt végre a jegybank.

A londoni nagybankok közül tudomásunk szerint a JPMorgan az első, amely a friss inflációs adatok láttán "bemondta" a további 50 bázispontos vágást a csütörtök késő délután közzétett friss prognózisban (korábban is voltak már ilyen előrejelzések, még a friss adat előtt). A JP Morgan szerint jövőre 1,5% helyett csak 0,5%-os éves átlagos magyar inflációval számolnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés