Előfizetői tartalom

8 éves csúcson az amerikai fogyasztói hangulatindex

Portfolio
A várt 89,5 pontnál sokkal magasabbra, 93,8 pontra ugrott az előzetes decemberi érték szerint a michigani körzet fogyasztói hangulat indexe a novemberi 88,8 pont után. A friss érték csaknem 8 éves csúcsot jelent és egyrészt visszatükrözi a jelentősen javuló munkaerőpiaci kondíciókat, illetve azt, hogy a mélybe szakadó olajárak a lakosság energiával kapcsolatos kiadásait most leszorítja.

A jelenlegi helyzetmegítélés alindexe a novemberi 102,7-ről 105,7 pontra emelkedett (2007 február óta a legmagasabb), míg a következő hónapokbeli kilátásokra vonatkozó alindex 79,9-ről 86,1 pontra ugrott, ami 2007 januárja óta a legmagasabb. Bár az olajárak esése az inflációra lefelé ható nyomást fejt ki, a lakosság inflációs várakozásait tükröző mutatók mégis figyelemre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés