Előfizetői tartalom

Ezért néz ki csúnyán a magyar ipari teljesítményünk (3.)

Portfolio
A belföldi értékesítés és az ipari export is a gyengélkedés jeleit mutatja, közben a rendelésállományi statisztikák sem fényesek - ezek együttesen okozták azt a jókora negatív meglepetést, miszerint októberben 2,6%-os visszaesés mutatkozott az ipari termelésünkben, noha élénkülésre volt esély. A KSH ma reggel közzétett részletes októberi adataiból az is látszik, hogy feldolgozóipari alágazatok közül már jóformán csak a járműiparunk (illetve ennek exportja) "tartja valamennyire a lelket" az egész feldolgozóiparban (azaz ott is lassul a növekedés), közben az elektronikai exportunk éves alapon kissé csökkent. A rövid távú kilátásaink sem fényesek, hiszen a feldolgozóipari ágazatok összes új rendelése mindössze 2,3%-kal emelkedett éves alapon.

A KSH a ma reggeli részletes adatközléssel megerősítette azt az előzetes adatot, miszerint az ipari termelés volumene a nyers és a kiigazított adatok szerint is 1,7%-kal haladta meg az egy évvel korábbit, így az év első tíz hónapja átlagában 7,8%-kal magasabb, mint az előző év azonos időszakában. Havi alapon októberben szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazítva 2,6%-os...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés