Előfizetői tartalom

Ebbe belegondolni is rossz az oroszoknak

Portfolio
Elképesztő következményekkel jár az, hogy az orosz rubel a dollárral szemben idén bő 100%-ot zuhant, ugyanis így dollárban kifejezve most fele akkora csak a gazdaságuk, mint egy éve volt. A számszaki következménynél sokkal súlyosabb anyagi következmény az, hogy emiatt duplájára ugrott a nemzetgazdaság külső adósságállománya, amelyet ténylegesen törleszteni is kell.

Az orosz rubel a dollárral szemben a tavaly év végi 33 körülről mára 77-ig zuhant, azaz bő 100%-os a hanyatlás mértéke, igaz a mozgás nagy része (mintegy kétharmada!) az utóbbi néhány napban következett be. Amennyiben az éves átlagárfolyamot vizsgáljuk, akkor 19%-os átlagos rubelgyengülésnél járunk jelenleg (2013-ról 2014-re). Így tehát csak a pillanatnyi árfolyamok alapján...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés