Előfizetői tartalom

Fontos bejelentést tett a Dunaferr ukrán anyacége

Portfolio
Az orosz-ukrán krízis és az ukrán gazdasági válság negatív hatását rendkívüli mértékben megérzik déli szomszédunk vállalatai. Ukrajna egyik legnagyobb ipari vállalata, az Industrial Union of Donbass (ISD) szerdai közleményében jelentette be: teljesen leállt alcsevszki gyára, ezért úgy döntött, hogy a buga termelését Lengyelországba és Magyarországra helyezi át. Ez pedig lényegesen érinti a dunaújvárosi vasműt is, melynek tulajdonosa az ISD csoport. Az egyébként a magyar fél részéről eddig is ismert volt, hogy Magyarországra nem érkezik már bugaimport.

Döntött az ukrán ISD Arról már többször is beszámoltunk, hogy hónapok óta zajló az orosz-ukrán összecsapások drámai hatással járnak Ukrajna keleti régiójának gazdaságára. Korábban olyan hírek érkeztek, hogy a harcok sújtotta Donbassz ipari régióban akadályoztatva van a szénbányák működése és az erőművek is nehezen működnek. Épp ebben a régióban van...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés