Előfizetői tartalom

Vasárnapi elbocsátás: pontosított az NGM

Portfolio
Lesznek elbocsátások az üzletek vasárnapi zárva tartása miatt - ismerte el a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Czomba Sándor nem tartja reálisnak a 20-30 ezer fős elbocsátásról szóló híreket, nagyságrendileg jóval kevesebb leépítést tart elképzelhetőnek. Arról is beszélt viszont, hogy ha a termelő szektorban valósítanák meg a vasárnapi munkavégzés tilalmát, akkor tízezres nagyságrendben veszítene el Magyarország munkahelyeket. Az NGM cikkünk megjelenése után közleményt adott ki a témában.

Mi lenne a termelő cégeknél? Czomba Sándor a műsorban részletezte az elfogadott törvényt, miszerint az a kereskedelmet érinti, majd egy elszólást ejtett meg: "a termelői szféra kapcsán lényegesen átgondoltabb cselekvési tervre van szükség". A termelő cégek ugyanis elmondása szerint inkább az ellentétes irányba mozdulnának, vagyis vasárnap is és ünnepnapokon is...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái