Előfizetői tartalom

Már lassul a magyar gazdaság?

Portfolio
A részletes adatok szerint októberben 351 millió eurós többlet halmozódott fel a külkereskedelmi mérlegben. Ez az utóbbi hat év legkisebb adata, a tavalyi aktívumnak alig több, mint a fele. A jelenség a kiviteli teljesítmény gyengélkedésére vezethető vissza, ami összefüggésben áll az ipar (szintén harmatos) őszi termelési számaival. Részben ideiglenes hatások is közrejátszhatnak az export csökkenésében.

Az októberi 351 millió eurós többlet első pillantásra jó eredménynek tűnhet, ám ha figyelembe vesszük, hogy az ősz közepe egy erős időszaknak számít, illetve hogy a válság kitörése óta ez a legkisebb szufficit, akkor már lehet hiányérzetünk. A külkereskedelmi aktivitás mindkét irányba lanyha volt, ám amíg az import éves alapon (euróban számolva) 2,6%-kal nőtt, addig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés