Előfizetői tartalom

Ukrajna többé nem tömbön kívüli ország

MTI
|
Portfolio
Az ukrán elnök hétfőn aláírta az országa "tömbön kívüli" státusának feladásáról elfogadott törvényt, amely ezzel hatályba is lépett, ugyanakkor Porosenko értésre adta: népszavazást fog tartatni arról, hogy Ukrajna kérje-e felvételét a NATO-ba. Ezt megelőzően pedig azt is bejelentette: január 15-én Asztanában ül egy asztalhoz a francia és az orosz államfővel, valamint a német kancellárral.

Ukrajna többé nem "el nem kötelezett" ország Az ukrán elnök maga nyújtotta be a parlamentnek a javaslatot, amelyet a testület múlt hét kedden el is fogadott. Ennek értelmében Ukrajna feladja a tömbönkívüliséget, vagyis az el nem kötelezettség elvét, ami lényegében aktív semlegességet jelentett. Az államfő hétfőn sajtóértekezleten írta alá a törvényt, és egyúttal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés