Előfizetői tartalom

Ők hagyják a legnagyobb adósságot a gyerekeikre

Portfolio
Számos fejlett és fejlődő állam magas adósságteherrel küzd a világban, amely amellett, hogy erőteljes növekedéskorlátozó hatással bír, a nemzetközi piacok kockázatérzékelését is jelentősen befolyásolja negatív piaci hangulat esetén. Ugyanakkor vannak olyan államok is, ahol az eladósodottság szintje szinte elhanyagolható - és meglepő módon találunk köztünk egy európai országot is. A Nemzetközi Valutaalap World Economic Outlook adatbázisa alapján összeszedtük, hol a legmagasabb és hol a legalacsonyabb az államadósság szintje 2014-ben.

A tíz legeladósodottabb ország A legmagasabb államadóssággal továbbra is Japán rendelkezik a világon, ami már egy jó évtizede így van, és úgy tűnik, az ország e pozícióját még sokáig megőrzi majd. A szigetország eladósodottsági szintje tovább nőtt és mára felér a GDP-jének majd 2 és félszeresével, ugyanakkor, mivel az eladósodottság nagyrészt a lakosság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés