Előfizetői tartalom

Újabb mélypontra zuhant az olaj

Portfolio
Tegnap Líbiában harcok következtében tűz ütött ki az egyik fontos export terminálnál, ami szerepet játszhatott abban, hogy a nyár közepe óta tartó durva zuhanás után némileg drágult a nyersolaj. Ez azonban nem tartott sokáig, mostanra ismét lejtmenetbe kapcsolt a kőolaj árfolyama, a Brent 2009 májusa óta nem látott alacsony szintre esett.

Tegnap átmenetileg felfelé korrigált az olajár, amit elsősorban az a hír támogathatott, hogy Líbiában harcok következtében tűz ütött ki az egyik fontos export terminálnál, ami a helyszíni tudósítások szerint 800 ezer hordós kiesést okozott a kínálati oldalon (ez több mint 2 napi kitermelési mennyiségnek felel meg az egyik legnagyobb afrikai olajexportőrnél). A megnyugvás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés