Előfizetői tartalom

Hatalmas káosszal kezdi az új évet Görögország

MTI
Görögországban január 25-én előrehozott választásokat tartanak, miután harmadjára sem sikerült elnököt választani. A közvélemény-kutatások szerint a voksolás győztese a szélsőbaloldal lehet, aki újra akarja tárgyalni a hitelezőkkel a görög adósság feltételeit. A Szirizia párt győzelme esetén újabb piaci sokk érheti a balkáni országot.

A görög parlament szerdán bejelentette feloszlatását, és megerősítette, hogy január 25-én előre hozott választásokat tartanak az országban. A törvényhozói testületnek amiatt kellett feloszlatnia magát, hogy hétfőn harmadik nekifutásra sem sikerült államfőt választania, az alkotmány pedig ilyen esetre a testület tíz napon belüli feloszlatását és új választások kiírását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés