Előfizetői tartalom

Keleti nyitás - keleti bukás? (TOP 10 sztori - 1.)

Portfolio
Az ország keleti piacok felé történő orientálódását már az elmúlt években is számos ügyetlenkedés jellemezte, ám az idén vált igazán egyértelművé, hogy valamit nagyon elrontottunk. A szövetségesi rendszerünk tagjai gyanakodva méregetnek minket, aminek a diplomáciai elszigetelődésen túl bizonyára a gazdasági hatásai is károsak lesznek. Eközben hasznunk szinte alig volt, a keleti exportunk eredményei finoman szólva is kétségesek. Az év gazdasági sztorija a Portfolio szerint a rosszul sikerült keleti orientáció volt.

Ahogy Ázsia gazdaságilag tör fel, úgy fordítódik egyre nagyobb figyelem a keleti piacokra. Nem csupán a részünkről, hanem a teljes nyugati világ részéről. Csakhogy amíg más országoknál a külügyi és külgazdasági rutin sikeresen segíti az exportpiacok épülését, addig nálunk évek óta furcsa események zajlanak. Elég csak arra a meghökkentő esetekre gondolni, amikor...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái