Előfizetői tartalom

Jövőre indul be az igazi pénzpumpa

Portfolio
A költségvetési kiigazítás befejeződik, az Európai Központi Bank új eszközvásárlási programja pedig - az eurózóna mellett - hazánk növekedésére is pozitív lehet. Európa azonban ismét egy lépéssel Amerika mögött áll: az Atlanti-óceán túlpartján tovább csökkenhet a központi bank gazdaságélénkítő szerepe, miközben az európai kontinensen ezzel ellentétes folyamatok indulnak meg. A hazai jegybanki politikában nem várható számottevő változás: deflációs veszély nincs, a lakosság a termékek és szolgáltatások olcsóbbá válását átmenetiként éli meg.

Portfolio: Hogyan látod a jövő évben a magyar gazdaság külső környezetét? Összességében romlani vagy javulni fog a gazdasági klíma? Balatoni András: Véleményem szerint alapvetően befolyásolhatja a nyugat-európai növekedési kilátásokat, hogy a költségvetési kiigazítás befejeződik. A ciklikusan és egyszeri hatásoktól megtisztított ún. strukturális deficit nem fog...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái