Előfizetői tartalom

Jövőre indul be az igazi pénzpumpa

Portfolio
A költségvetési kiigazítás befejeződik, az Európai Központi Bank új eszközvásárlási programja pedig - az eurózóna mellett - hazánk növekedésére is pozitív lehet. Európa azonban ismét egy lépéssel Amerika mögött áll: az Atlanti-óceán túlpartján tovább csökkenhet a központi bank gazdaságélénkítő szerepe, miközben az európai kontinensen ezzel ellentétes folyamatok indulnak meg. A hazai jegybanki politikában nem várható számottevő változás: deflációs veszély nincs, a lakosság a termékek és szolgáltatások olcsóbbá válását átmenetiként éli meg.

Portfolio: Hogyan látod a jövő évben a magyar gazdaság külső környezetét? Összességében romlani vagy javulni fog a gazdasági klíma? Balatoni András: Véleményem szerint alapvetően befolyásolhatja a nyugat-európai növekedési kilátásokat, hogy a költségvetési kiigazítás befejeződik. A ciklikusan és egyszeri hatásoktól megtisztított ún. strukturális deficit nem fog...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés