Előfizetői tartalom

Eldurvult a helyzet! - Jön a 200 forint közeli benzinár?

Portfolio
Megállíthatatlanul esik az olajár, a tegnapi kereskedésben mind a Brent, mind a WTI jelentős csökkenést mutatott, ami ma is folytatódik, ennek hatására az utóbbi olajfajta már a lélektaninak számító 50 dollár alá került a februári határidős árat nézve. A fundamentumokban továbbra sincs változás, az árfolyamot a piaci túlkínálat nyomja lefelé. Az opciós piaci árazások már igen komoly extremitást mutatnak, a 20 dolláros kötési árú eladási opciókban is erősödik a befektetői aktivitás. Egy ilyen pesszimista, 20 dolláros olajár-várakozás mellett a hazai benzinárak is igen jelentős, 90-120 forintos további csökkenést mutathatnának, ezzel a 95-ös benzin kiskereskedelmi ára 200 forint közelébe kerülhetne.

Eldurvult a helyzet az olajpiacon Szinte megállás nélkül zuhan az olajár, a tavalyi évi, mintegy 50 százalékos esés után az új évben is tart a lejtmenet. Az európai benchmarknak számító Brent februári határidős ára már 52 dollár alatt jár, a WTI pedig már a lélektaninak számító 50 dolláros árszint alá került, jelenleg épp 48,7 dolláron áll.A piaci várakozások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés