Előfizetői tartalom

Nem is emel majd a Fed kamatot?

Portfolio
A piac túlnyomó része arra számít, hogy már az év második felében megkezdődhet az amerikai jegybank kamatemelési ciklusa. Csakhogy akadnak olyanok is, akik nem osztják ezt a véleményt: Bill Gross, a világ legnagyobb kötvényalapjának a korábbi vezére szerint 2015-ben nem nyúlnak még Amerikában az alapkamathoz, sőt lehet, hogy még azt követően sem egy ideig.

Bill Gross, aki a Pacific Investment Management Co. (PIMCO) korábbi vezére volt, igen pesszimista jóslatokat tesz manapság közzé a tőkepiacok idén várható teljesítménye kapcsán. Szerinte az év végén több eszközosztály is negatív hozamot fog majd mutatni, noha egyszer az új kötvényalapjával már ráfázott egy hasonló jóslatára, amikor az amerikai állampapírok esésére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés