Előfizetői tartalom

Mi kell ahhoz, hogy enyhítsék az oroszellenes szankciókat?

Portfolio
Akkor lehet szó az oroszellenes uniós szankciók felülvizsgálatáról, ha megszűnik az orosz katonai jelenlét a szakadárok által elfoglalt kelet-ukrajnai területen, de a minimum feltétel az, hogy az úgynevezett minszki megállapodást végrehajtják az oroszok - - jelentette ki szerdán Rigában brüsszeli tudósítók előtt Laimdota Straujuma, a soros EU-elnökséget január 1-től betöltő Lettország miniszterelnöke. A Bruxinfo beszámolója szerint ha nincs előremozdulás, akkor nincs semmilyen erkölcsi alapja az EU-nak a szankciók enyhítésére. A tavaly tavasszal hozott uniós szankciók meghosszabbításáról, esetleges feloldásáról szóló döntést az idei év első felében, azaz a lett soros elnökség alatt kell meghozni, ami nehéz tárgyalásokat hozhat, ahogy Vlagyimir Putyin orosz elnök május 9-i moszkvai meghívásáról is nehéz lehet konszenzust kialakítani.

A Bruxinfó cikkének néhány fontosabb része: A lett külügyminiszter vasárnap Moszkvába utazik, hogy párbeszédet folytasson orosz kollégájával az ukrán válságról és a keleti partnerség jövőjéről, amelynek reformjáról a tervek szerint a májusban Rigában esedékes keleti partnerségi csúcson dönthetnek. Edgars Rinkevics, a lett diplomácia irányítója szerdán újságíróknak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés