Előfizetői tartalom

Soros György szerint ez itt most maga a történelem

Portfolio
Sokkal komolyabb a jelentősége a kelet-ukrajnai eseményeknek, mint azt korábban bárki gondolta volna. Az orosz térnyerés megakadályozására tett nyugati szankciók olyannyira "sikeresnek" bizonyultak, hogy ma már az európai bankok sincsenek biztonságban. Oroszország összeroppant, Ukrajna a túlélésért küzd. Történelmi eseményeknek lehetünk szemtanúi: a putyini birodalom összeomlásának és egy új demokratikus európai állam születésének - nyilatkozta Soros György nemzetközi tőkebefektető.

A nyugati vezetők jelentősen elszámították magukat orosz-ukránokkal válságban, az Európai Unió keleti határainál lévő krízis sokkal nagyobb veszélyt jelent az integráció számára, mint azt gondolták volna. Az európai tisztviselők úgy tekintettek Ukrajnára, mint egy olyan országra, akinek pusztán "csak pénzre van szüksége". Nem kezelték olyan komolysággal a helyzetet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés