Előfizetői tartalom

Magára talált az export

Portfolio
Novemberben bővülni tudott az export, ami az utóbbi hónapok cikcakkosra sikerült teljesítménye után jó hírnek mondható. A kivitel növekedése újra vaskos többletet okozott a külkereskedelmi mérlegben, ám a mai adatok összességében így is megerősítik az ipari termelés által sugallt képet, miszerint rövid távon lassulást mutat a gazdaság.

Euróban számolva 3,2%-kal meghaladta a kivitelünk az egy évvel korábbi szintet. Mivel az import lassabban, 2,4%-kal bővült, ezért újra jelentős többlet alakult ki a külkereskedelmi mérlegünkben. A 832 millió eurós aktívum a legnagyobb érték, amit novemberben mértek Magyarországon, igaz, az első 11 hónap összesített aktívuma így is a legkisebb az utóbbi négy évben.Az utóbbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés