Előfizetői tartalom

Újabb rendkívül jó amerikai adatok jöttek (3.)

Portfolio
2014. decemberében 252 ezer fővel nőtt a mezőgazdaságon kívül dolgozók száma a várt 240 ezer helyett, a novemberi és az októberi statisztikákat pedig jelentősen felfelé korrigálták. A munkaerő-piaci aktivitás azonban továbbra sem javult: a foglalkoztatottsági ráta 2008 szeptembere óta nem látott mélyponton van. A szolgáltatószektor lendületvesztését az ipar sem tudta ellensúlyozni. Pozitívum, hogy a munkanélküliségi ráta 2008 júniusi szintjére esett vissza. Az órabérek csökkenése következtében egy évet csúszhat a kamatemelési ciklus. A pénz- és tőkepiaci adatok erősödéssel reagáltak az adatközlésre.

A mezőgazdaságon kívüli már 11 egymást követő hónapja legalább 200 ezer új álláshely létesül havi szinten, amire utoljára két évtizede, 1994 óta, nem volt példa. Az előző év előző év utolsó hónapjában 252 ezer fővel nőtt a munkahelyek száma az USA-ban, a novemberi adatot 321 ezer főről 353 ezer főre javította, az októberi statisztikát 243 ezer főről 261 ezerre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés