Előfizetői tartalom

Sose lesz már 400 forint felett a benzin?

Portfolio
Az olajár esése jelenleg is az egyik, ha nem a legizgalmasabb tőkepiaci sztori, ennek kapcsán pedig nem akárki szólalt most meg, hanem a szaúdi herceg, és egyben milliárdos üzletember, Prince Alwaleed bin Talal. A herceg elmondta, biztos abban, hogy soha nem lesz már 100 dollár az olaj árfolyama. A zuhanó olajárak egyik legnagyobb kárvallottja természetesen az energiaszektor, de vannak pozitív hatások is: az alacsonyabb olajár egyfajta adócsökkentésként is felfogható és gazdaságélénkítő hatással bírhat. Elég csak a hazai autósokra gondolni, a forint dollárral szembeni gyengülése mellett is jelentősen csökkentek a hazai üzemanyagárak. Amennyiben végleg búcsút inthetünk a 100 dolláros olajárnak, az nagy valószínűséggel a hazai autósoknak azt jelentené, hogy vége a 400 forint feletti benzinárak időszakának.

Sosem lesz 100 dollár az olaj? Az USA Today-nek adott interjút a szaúdi herceg, Prince Alwaleed bin Talal, aki Szaúd-Arábia olajpiaci stratégiája mellett beszélt az olajárakat befolyásoló legfontosabb tényezőkről, valamint a várható kilátásokról is. Az interjú főbb pontjai az alábbiak: az olaj árának lefeleződése mellett a kitermelés szinten tartásáról való döntés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés