Előfizetői tartalom

Megtépték az olajat - Megvolt a mélypont?

Portfolio
Az utóbbi közel 3 évben nem volt olyan mértékű napon belüli emelkedés az olajnál, mint tegnap, az amerikai WTI közel 6 százalékkal került feljebb. Az emelkedésben szerepet játszhattak az opciós lejáratok is. Ennek láttán persze elhamarkodott lenne kijelenteni, hogy láttuk az esés alját, hiszen a fundamentális kép aligha változott. Az árak ráadásul ma már ismét esnek.

Tegnap jelentős emelkedés bontakozott ki az olajpiacon, napon belül több mint két éve nem láttunk már ilyen mértékű erősödést. Az amerikai WTI közel 6 százalékot ralizott, és szépen megtépték a Brentet is.Ha az okokat keressük, a legtöbb kereskedő az opciós pozíciók zárását említi, az utóbbi időszakban ugyanis a pesszimizmus igen extrém szintre emelkedett az olajnál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés