Előfizetői tartalom

A magyarok örülhetnek a legjobban az olajáresésnek

Portfolio
Jelentős, de csupán ideiglenes visszaesést várnak 2015-ben a J.P. Morgan elemzői a közép-európai fogyasztói árindexekben az olajáresés miatt, ugyanakkor további kamatvágásokat valószínűsítenek a régióban, többek közt Magyarországon is. A szakértők szerint a negatív inflációs környezet nyárig fennmaradhat a régióban, noha a mélyponton már az első negyedévben túljuthat a mutató. 2015-ben a Brent olaj átlagos hordónkénti ára 55 dollár körül alakulhat.

A bank legfrissebb előrejelzése egy átlagos 55 dolláros olajár esetén a fogyasztói árindex legalább 2015 közepéig deflációs tartományban maradhat a régióban. Magyarországon és Lengyelországban ez akár 2015 harmadik negyedévéig is eltarthat, noha a mélypontján már az első negyedévben túllépheti a mutató. A maginfláció továbbra is alacsony, de pozitív előjelű maradhat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés