Előfizetői tartalom

Kezd ereszteni az építőipari lufi (2.)

Portfolio
Novemberben az építőipari termelés volumene 1,1 százalékkal elmaradt az előző havi szinttől. Ezzel együtt a júniusi zuhanás óta nem néz ki rosszul az ágazat trendje, de könnyen lehet, hogy ezt csak az önkormányzati választásokra időzített átadások szépítik. Mindenesetre az építőiparnak jót tennének az új megrendelések, ugyanis a rendelésállomány már nagyon látványosan apad.

Az építőipar szép pályát futott be az elmúlt két évben, ami tavaly nyár elején torpant meg, igazolva azt a feltételezést, hogy az ágazatban a válság elmúltával ismét erős a választási ciklikusság. A júniusi visszaesés óta (lásd alábbi ábránkat) újból felfelé kapaszkodik a termelés, igaz, a friss adat éppen kisebb visszaesést jelez.Az ágazaton belül a trendek továbbra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés