Előfizetői tartalom

A nagyok közül még mindig ők messze a leggyorsabbak

Portfolio
A ma hajnali kínai GDP-adatot kétféleképpen is értelmezhetjük: egyrészt tény, hogy két évtizede nem láttunk ilyen lassú növekedést az ázsiai óriásnál, másrészt viszont a nagy gazdaságok közül még mindig messze ez a leggyorsabb növekedés a világban. A 2014-es átlagos növekedésük egyébként 7,4 százalékos lett, ami alig 0,1 százalékponttal kevesebb a kormányzatuk célkitűzésénél.

A negyedik negyedévben 7,3 százalékkal nőtt Kína GDP-je az előző év azonos időszakához képest, amivel 2014-ben átlagosan 7,4 százalékos növekedés volt az ázsiai országban. A negyedik negyedéves szám 0,1 százalékponttal nagyobb, mint amit a piac várt, az éves eredményük pedig így már alig marad el attól, amit a kommunista kormányzatuk korábban célnak nevezett meg.Amennyiben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés