Előfizetői tartalom

Komoly gáztervvel érkezhet Putyin Budapestre

Portfolio
Magyarország egyfajta jelzést, iránymutatást vár az EU-tól és az Európai Bizottságtól arra, hogy a Déli Áramlat meghiúsulása után milyen úton kíván elindulni Közép-Európa energiabiztonságának javítása érdekében - jelentette ki hétfőn Brüsszelben Szijjártó Péter külügyminiszter, aki a BruxInfo kérdésére közölte, "célegyenesbe fordult a Putyin orosz elnök budapesti munkalátogatásának időpontjáról folyó egyeztetés". A lap azt is írja, hogy tudomása szerint az oroszok különösen nagy jelentőséget tulajdonítanak a budapesti látogatásnak, hiszen egyrészt teljesen "leírták" a korábbi bolgár szövetségest, másrészt Magyarország lehet az oroszok változó gázszállítási szándékénak első tesztje.

A Déli Áramlat után hogyan tovább? Magyarország azt szeretné, ha az EU és az Európai Bizottság "tiszta vizet öntene a pohárba", és világossá tenné, milyen irányokat kész támogatni Közép-Európa energiabiztonságának javítása érdekében. Szijjártó Péter hétfőn Brüsszelben közölte, mindenekelőtt erről a kérdésről kíván tárgyalni kedden Maros Sefcovic, Energia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés