Előfizetői tartalom

Már megint deflációba zuhan vissza Japán

Portfolio
A japán jegybank ma szinten tartotta a rekordmértékű lazítási programját, ami önmagában nem is jelentene meglepetést. Ami viszont már érdekes, hogy az intézmény még a korábbiaknál is pesszimistább várakozásokat tett közzé a szigetország inflációja kapcsán. Nagyon valószínű, hogy az olajár meredek esése miatt az év közepétől újabb deflációs időszak köszönt rájuk.

A világ harmadik legnagyobb gazdaságában tovább harcolnak az árakkal, csak éppen pechükre most az olajárak zuhanása jelentősen megnehezíti a helyzetet. A Bank of Japan ezért tartja a rekordméretű, évi 80 ezer milliárd jent magában foglaló eszközvásárlási programját (ez 674 milliárd dollárt jelent). A döntésük egyáltalán nem meglepő, a sokkal pesszimistább előrejelzéseik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés