Előfizetői tartalom

Elég volt Európából, újra Amerikára figyelünk

Portfolio
Ezen a héten újra az Amerikai Egyesült Államok kerül majd a fókuszba, ugyanis szerdán dönt a Fed. A kérdés az, hogy a durván lassuló inflációs környezetben megváltoztatják-e a kamatokkal kapcsolatos iránymutatásukat. Eddig a piac azt gondolta, hogy akár már az idei év második felében elkezdődhet az amerikai monetáris politika szigorodása, de az elmúlt időszaki makroadatok sokakat elbizonytalanított. Ha a Fed nem ad egyértelmű iránymutatást ezzel kapcsolatban, akkor az elkövetkező hónapokban várhatóan óriási hangsúly lesz a munkapiaci és inflációs statisztikákon.

Az idei évet eddig az európai események dominálták, de ez hamarosan megváltozhat, és a fókusz újra a tengeren túlra kerül át. Az 2015-ös év eddig több nagy meglepetést is tartogatott, különösen a jegybankok részéről. Gondoljunk csak Svájcra, ahol három és fél év után teljesen váratlanul feladták a politikájuk sarokkövének hangoztatott árfolyamküszöböt. Részben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés