Előfizetői tartalom

Döntött a Fed: nyugodtak és kivárnak

Portfolio
Az amerikai jegybank ma úgy döntött, hogy nem változtat az irányadó kamatlábán, így a fed funds célértéke továbbra is 0 és 0,25 százalék között marad. Ez a lépésük teljesen összhangban van a piaci várakozásokkal, így különösebb reakciót nem is láttunk a bejelentés időpontja körül. A közleményükben nem térnek ki a globális kockázatokra, a hazai gazdasági növekedésüket pedig erősnek tartják. Úgy véli továbbra is az amerikai jegybank vezetése, hogy türelmesek lehetnek a kamatemelés megkezdésével, de új betekintést nem adtak annak időzítésébe. A mai döntést nem követi sajtótájékoztató és új prognózisokat sem közölnek.

Egy "nyugodt" döntésNem érte meglepetésként a piacot a Fed mai döntése, hiszen maga az intézmény vezetője, Janet Yellen is úgy fogalmazott decemberben, hogy "türelmesek lesznek". Ez a legfontosabb üzenetük pedig nem változott meg januárban sem, tehát egyáltalán nem sietnek a kamatemelési ciklus megkezdésével. A közleményük szerint fokozatosan 2 százalékhoz fog közeledni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés