Előfizetői tartalom

Megrázó adat: évente ezer orvos hagyja el az országot

Portfolio
Egyre több magyar orvos dolgozik külföldön, a szakemberek annyira keresettek, hogy kiutazásukat toborzócégek is segítik. A kint dolgozók tízszer annyit keresnek honfitársaiknál, és a briteknél dolgozók kétharmada nem is jönne haza. Ennek egyik fontos tényezője a magyarországi hálapénz rendszer, amely miatt a megkérdezettek negyede külföldön maradna egy friss felmérés szerint - hívja fel a figyelmet körképében a Guardian.

A Szinapszis közvélemény-kutató cég felmérése szerint a külföldön dolgozó magyar orvosok kétharmada nem jönne vissza, s ez a trend várhatóan tovább fog folytatódni. Az orvosok és az egészségügyi dolgozók elvándorlása mindennapos jelenség: megközelítőleg 3 orvos és 2 nővér hagyja el naponta hazánkat, már 6 éve! - mondta Bélteczki János a Magyar Orvosok Szövetségének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés