Előfizetői tartalom

Akármeddig eltarthat az európai pénznyomtatás

Portfolio
Az Európai Központi Bank kötvényvásárlási programja valójában nyíltvégű: amennyiben nem látszik majd, hogy közelednének a 2 százalékos középtávú inflációs céljukhoz, akkor újratervezhetnék a programot - válaszolta Benoit Coeuré a Portfolio kérdésére a Magyar Nemzet Bank által rendezett Lámfalssy-konferencia keretében. A görög helyzetet a jegybankár most még nem volt hajlandó kommentálni.

Nekem most az a legfontosabb mondanivalóm, hogy a gazdaságpolitika intézményei nagyon függnek egymástól, rengeteg a tovagyűrűző hatás - vezette fel a korábbi előadásának kulcsüzenetét Benoit Coeuré, az EKB igazgatóságának tagja. Ha valamelyik fél nem tesz eleget a saját mandátumáért, akkor azzal arra kényszerit másokat, hogy ők sokkal többet tegyenek a sajátjukért. Úgy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés