Előfizetői tartalom

Megtépték az olajat - Itt a fordulat?

Portfolio
Jókora emelkedést láthattunk tegnap az olajnál, azt követően, hogy múlt pénteken is erőteljes vételi hullám bontakozott ki. Az alábbiakban azokat a tényezőket gyűjtöttük össze, melyek a raliban szerepet játszhattak, ezek között az egyik legfontosabb a kínálati oldal láthatóan megindult alkalmazkodása lehet. Meglátásunk szerint az öröm egyelőre még korai lehet, elhamarkodott kijelentés lenne, ha azt mondanánk, láttuk már a mélypontot.

Kilőtt az olajárA múlt hét végi nagy olajpiaci rali után tegnap is masszív erősödés bontakozott ki a kőolajnál, az amerikai WTI márciusi határidőre vonatkozó árfolyama mintegy 7 százalékot emelkedett. A jó hangulat pedig ma reggel is kitart, az említett olajfajta további 1 százalékot emelkedve 52 dollár fölé került.Mi állhat a háttérben?Az alábbiakban azokat a fontosabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés